online site builder

BİZ KİMİZ?

Derneğimiz zor durumda olan mahkum ve mahkum yakınlarının başta giyim ve eğitim konuları olmak üzere; yaşadıkları zorlukları aşabilmelerine destek sağlayarak mahkumların kendilerini geliştirmelerini ve bu sayede topluma kazandırılmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

DESTEKÇİLERİMİZ KİMLERDİR?

Kader Mahkumları Derneğinin destekçileri sizlersiniz. Kader Mahkumları Derneği hiç bir kişi yada kurumdan düzenli olarak ödenek almamaktadır.
Yapılan yardımlar hayırsever vatandaşlarımızın özverileri ile gerçekleştirilir.

TERÖR SUÇLARINDAN YATANLARA YARDIM EDİYOR MUYUZ?..

Hayır!.. Cezaevi müdürlüğü tarafından 'Okundu' kaşesi vurulan mektuplar bize gelir.
Zaten bizim de tecavüz ve yüz kızartıcı suçlar ile FETÖ, PKK, DEAŞ vb. terör örgütü mensubu olmaktan cezaevlerinde yatanlara yönelik çalışmamız yoktur...

KİMLERE YARDIM EDİYORUZ?

Derneğimiz:

- Üniversiteli mahkumlar, mahkum iken sınava girip eğitimlerini devam ettirmek isteyen mahkumların,

- Bu durumdaki mahkum aileleri ile cezaevinde bulunan suça sürüklenmiş çocukların,

- Kadın mahkumlara ve cezaevinde annesi ile birlikte kalan çocukların,

- Mahkum ailelerinin muhtaç durumdaki eş, çocuk ve ailelerinin isteklerini; öncelikle karşılamaktadır.

Derneğimiz:

"Her koğuşa bir kitaplık, her cewzaevine bir kütüphane" sloganı ile düzenlediği kampanyalarla bugüne kadar yüzbinlerce kitap bağışlamış, onlarca koğuşta kitaplık ve cezaevlerinde yeni açılan kütüphaneler oluşturmuştur.

Bu maksatla 29 Ekim 2020 tarihinde gönderilmek üzere, "300.000 kitap cezaevleri ile buluşuyor" kampanyası kapsamında halen hummalı bir çalışma içindedir.

Derneğimiz:
Din ve dil ayrımı gözetmeksizin yabancı mahkumlar için kendi dillerinde İncil, Tevrat vb. kitapları da göndermek yanında, müslüman mahkumlar için yine kendi dillerinde Kur'an-ı Kerim ve diğer dini kitapları da temin etmektedir.

Hülasa:

420 cezaevinde yüzbinlerce mahkum var. Biz bu insanlara ve ailelerine ulaşmaya çalışıyoruz. Toplumla aralarında köprü kurmaya gayret ediyoruz.

Bizler cezaevlerindeki mahkumlar ve ailelere bir nevi rehabilitasyon hizmeti veriyoruz. Gönderdikleri mektupları okuyoruz ve cevaplandırıyoruz. Ailelerine de el uzatıyoruz. Giyecek, Kur’an-ı Kerim, seccade, kitap gibi isteklerini temin etmeye gayret gösteriyoruz. Mahkumların kendileri ve aileleri için istek ve dileklerini yerine getirebilmek için, 'gönüllülük' esasıyla çalışıyoruz.

İLETİŞİM FORMU

Derneğimiz yardıma muhtaç tutuklu kader mahkumlarına ve ailelerine yardım etmektedir. Kader Mahkumları Derneğinin destekçileri sizlersiniz.

Derneğimizde sıcak bir çayımızı içmek istemez misiniz?

Sayfamızı Paylaşın

Kader Mahkumları Derneği (KMD)

Adres: Bizimkent ADM İş Merkezi 189 Ada No: 2 Beylikdüzü/İSTANBUL
(Onur Market yanı)

Tel:

Faks    : +90 212 872 3020
Mobil  : +90 507 286 3550

Biz Kimiz
Mahkum Mektupları
Basında Biz
Videolar

Bizi Bilgilendirin
Lütfen istek, dilek ve temennilerinizi, yayınlarımız hakkındaki görüşlerinizi lütfen iletiniz.

Web        :
e-posta : kadermahkumlaridernegi@hotmail.com